A l'assignatura de COED hem treballat les descripcions d'una manera diferent, més original, creativa i divertida, a partir de diferents registres.
Primerament, vam escoltar un seguit de cançons i vam haver d'escriure diferents adjectius o paraules que ens transmetíen aquelles cançons.
Les caçons van ser aquestes:
1. El gripau blau babau: Vam extreure els adjectius següents; egoista, orgullós, cregut i materialista. Vam reflexionar que aquest gripau es va quedar sol i ningú volia estar amb ell ja que era molt cregut
2. Lila: vam descriure a aquesta noia com una noia amb molta personalitat lliure i sobre tot molt fràgil.
3. El gato perez: Vam descriure aquest personatge com a fals, orgullós i rencorós.
Després vam treballar la descripció amb les exposicions de Qui ets, tu? Cada persona havia d'escollir a un altre i descrivint-la mitjançant una fotografia.
Jo vaig escollir a la Marta Moll ja que penso que és una noia petitona però amb un gran cor dins, és molt bona persona i sempre està disposada a ajudar als altres. Aquest va ser el meu muntatge:
REFLEXIÓ
Fer aquestes dos activitats per a treballar les descripcions han estat molt divertides, dinàmiques i motivadores. Penso que el fet de treballar les descripcions amb cançons és una manera de fixar-te amb les lletres de les cançons i ens donarem compte de la màgia que amaguen moltes cançons amb la seva lletra.
L'exposició de Qui ets, tu? Va ser una gran oportunitat per treure la creativitat que portem tots dins, i poder-la disfrutar fent un treball tant maco com tots els que van sortir.
AMPLIACIÓ
Per acabar us posaré textualment una entrada del blog XTEC de lengua y literatura, que ens diu com podem treballar les descripcions a primària.
Uno de los tipos de textos con los que se inician los alumnos en la escritura es la descripción. Tan sencillo como observar y explicar con palabras lo que vemos de tal manera que quien pueda leernos o escucharnos entienda o imagine qué ó cómo es el lugar o el objeto que estamos describiendo. La descripción en primaria: es necesario que los alumnos adquieran este hábito de observación y transformación en palabras con el que se fija su atención y se les exige que se centren. Es por otro lado una buena forma de explicar el valor de los adjetivos como palabras con las que modelamos las cosas y las captamos y comprendemos. Por tanto nombre y adjetivo están en la base lingüística del trabajo que hacemos cuando se hace en clase una descripción. Aprovecha los materiales que te aportamos.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada